Ole meie uudistega kursis

Koostööprojekt koos Alatskivi lossiga viiakse ellu 2023-2024 aastal.

Projektil on kolm suuremat eesmärki:
a) Toidu- ja veinikultuuri teadlikkuse tõstmine, sidudes kohalikku toodangut.
b) Kohalike ettevõtete ja tootjate koostöö tugevdamine ja uute sidemete loomine.
c) Maapiirkonnas kvaliteetse teenuse pakkumine, tehes seda Sibulateel, Tartumaal.

Projekti tulemusel on loodud Tartumaale uus eripärane toiduürituste sari, seda külastab 350 inimest; neist 100 sibulateelist, kes antud sündmuset ka õppimiseks kasutavad (kuidas toite valmistada, kuidas sobitada veine ja toite). Projekt aitab ellu viia viis esimest üritust, kus igal ühel on erinev alateema ja peakokkadeks külaliskokad üle Eesti, kes kohaliku tooraine elama panevad.

Projektis osalejatel on võimalus kogeda Eesti tipp sommlejeede ja kokkade koostööl sobitatud menüüsid, mis annavad osalejatele parema arusaama maitsete omavahelisel kombineerimisel. Kuna EASi üks fookus valdkondi on toiduturism, abistab teadlikkuse ja teenuse kvaliteedi
tõstmine kaasa piirkonna arengule ja parendab sihtkoha mainet. Kohaliku tooraine kasutamine populariseerib kohalikke tootjaid ja viib nende toodangu laiema kasutajaskonna kätte.

Esimene toidusündmus toimus 26.10.2023, järgmine toimub 23.02.2024. Lisainfo: https://www.sibulatee.ee/uritused/lossi-ohtusook/

Projekti kogumaksumus on 19 249,5 eurot.

 

Jälgi Sibulatee tegemisi
Liitu meie uudiskirjaga
Ole meie uudistega kursis
Filtreeri

Cart